Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z htc wildfire S

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam problem z htc a mianowicie włącza się on bardzo długo a jak już się włączy to jest kompletnie zwieszony. Pokazuje mi godzinę 01:12 i brak usługi mimo iż karta SIM znajduje się w środku. Nie można go odblokować bo ekran się nie wygasza i nie reaguje na dotyk, nawet jeśli go podłączam pod USB to nic nie wyskakuje jest poprostu zwieszony. Co mam robić ? w google  nic nie znalazłem o tym 

Od urodzin aż do śmierci pozytywnie pierdolnięci. paulo coelho

Opublikowano

Mialem jednego HTC od klienta który robił podobnie. Okazało się ze telefon strasznie się grzeje. U Ciebie jest podobnie?

Opublikowano

Witam , mam ten telefon aktualnie i jak kolega wyżej napisał może się przegrzac , u mnie się przegrzewa tylko wtedy gdy laduje telefon i korzystam na raz a tym bardziej gdy mam podłącze słuchawki .. czuć to gdyż ekran się bardzo robi ciepły , nw czy ci to pomoże ale jak czuje że się przegrzewa to wyciagam baterie i wstawiam w jakieś zimne miejsce np lodówkę , na lodówkę nie do ... a co do tego telefony to można zmienić tam z Android market na sklep google play bo widzę że tam jest sporo apk których potrzebuję za darmo a na AM są płatne ...

Opublikowano

Jak się przegrzewa to bez wymienienia płyty głównej raczej się nie obejdzie, a raczej jest to mało opłacalne. Możesz próbować wgrać jakiś lekki soft ale to tez nie na długo pomoże. 

Opublikowano

Ja też mam tego htc. Mi nic sie nie grzeje, a mam podkrecony procesor i wgranego cyanogenmoda. Moim zdaniem to jest wina kernela. Poszukaj sobie jakiegos dobrego, który nie bedzie zazynal telefonu na max czestotliwosciach non stop albo zmien zarządce procesora. Ja jednak proponuje jakiegos kernela, bo na orginalnym mi sie obudowa czasami grzala. Tu jest poradnik jak odblokowac bootloadera przez htc dev 

http://forum.oandroidzie.pl/threads/270-HTC-Wildfire-S-i-inne-odblokowywanie-Bootloadera-przez-HTCdev

Potem musisz sobie zainstalowac np. cwm recovery: 

http://forum.android.com.pl/f365/clockworkmod-recovery-5-0-2-8-a-135123/ 

Jak juz wszystko bedziesz mial zrobione to mozesz wgrywac sobie kernele i romy w formacie .zip (Bierzesz sobie power i vol-, właczasz recovery, instal .zip from sdcard) To tyle, wyglada to moze strasznie, ale ja bylem w tym temacie kompletnie zielony, a poradzilem sobie ze wszystkim ^^ Polecam ci rowniez wgranie jakiego cyanogenmoda (najlepiej 9, bo dzisaj instalowalem 10 i strasznie pamiec zżera + aparat raz dziala a raz nie)

PS: Sorki za te linki nie ladne, ale nie umiem wstawiac w takie ramki ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...